Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Kiskun Néptánc Együttes

Aktív tagok.

 

maris.jpg1, Kakuk Marianna.

Művészeti vezető, koreográfus, táncos: 1999 óta segítem az együttes munkáját régi és új koreográfiák betanításával-a csapat arculatához igazítva készítek számunkra különböző tájegységek táncanyagából összeállított autentikus színpadi koreográfiákat.


 

 

 

 

 

 

 

2, Bai János.

Táncos:

dscf4572.jpg3, Bai Jánosné.

Táncos:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dscf4569.jpg4, Bai Szabina.

Táncos: Óvodás koromban kezdtem el táncot tanulni, akkor még kötelező volt. Szüleim már régóta táncolnak, kis koromba sokszor elvittek a próbákra. Nagyon tetszett ahogy táncoltak így beiratkoztam később pedig már a felnőtt csoportba is bekerültem. Szeretnék komolyabban is foglalkozni a tánccal és átadni a táncok "tudományát" a gyerekeknek és megszerettetni mindenkivel.


 

 

 

 

 

 

dscf2028.jpg5, Herman Csilla.

Táncos:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dscf4564.jpg6, Kondréné Kiss Edit.

Táncos: Lakodalom a Kiskunságban című előadás alatt döntöttem el, hogy szeretnék belépni az együttes tagjai közé. A  műsor után oda is mentem a Mariannhoz, aki mondta hogy mehetek próbára.


 

 

 

 

 

 

 

 

monika.jpg7, Koltavári-Galambos Mónika.

Táncos: Hát kérem szépen az úgy volt, hogy mikor elkezdtem a Volly István AMI-ban tanítani, már akkor megfordult a fejemben, hogy de jó lenne táncolni csak mindig nagyon későig voltak óráim ezért nem tudtam járni. Viszont úgy alakult hogy a korábban végeztem ezért úgy gondoltam itt az idő. A motiváció pedig az volt, hogy megismerjem a népszokásokat a táncokat, mert nem is volt olyan régen hogy ezek még a hétköznapok része volt, ma pedig alig tudunk ezekről a dolgokról valamit és jó érzés felvenni a népviseletet, olyan mint egy időutazás!


 

 

 

 

dscf4574.jpg8, Kollár Kitti.

Táncos: Első osztályos korom óta táncolok, megszakítás nélkül. Az általános iskolában kötelező volt, aztán megszerettem és folytattam. Szeretem a mozgás és a zene miatt. Kikapcsol, és ha táncolok úgy érzem teljesen önmagam lehetek. Szeretem a fellépések miatt is, szeretem a színpadot. Bár szívesen tanulnék más műfajú táncokat is a néptánc örök szerelem marad.


 

 

 

 

 

 

dscf2043.jpg9, Kosánszky Vivien.

Táncos:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dscf4596.jpg10, Mihó Levente.

Táncos:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dscf4562.jpg11, Nagyné Tóth Ilona.

Táncos:   A tánc és a cigi nekem olyan függőségek, amik már 40 éve az életem részei. Elvonási tüneteim vannak, ha nemtudok próbára menni (mint amikor nem lehet rágyújtani). A tánc sokszor olyan élményeket jelentett, amire mindig jó visszaemlékezni. Sokan csodálkoznak, hogy még mindig táncolok, de már közeledik a "vég". Sajnos ennek így kell lennie


 

 

 

 

 

 

anita.jpg12, Örsi Anita.

Ének: Már régóta ismerem ezt a vidám, összetartó kis csapatot. A tánc szabadság mellyel kifejezzük az érzéseinket és közben azzá válhatunk akivé csak akarunk abban a pillanatban. Nem utolsó sorban jó olyan közösséghez tartozni, mely a hagyományokat őrzi.


 

 

 

 

 

 

 

13, Polgári Roland

Táncos:

dscf0945.jpg14, Polgári Szilárd.

Táncos:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dscf2083.jpg15, Rácz Tivadar.

Táncos:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16, Salacz Klaudia.

Táncos:


20170604_153726.jpg17, Simon Petra Regina.

Táncos: Egészen kiskorom óta táncolok. Apukám szerettete meg velem aki szintén az egyesület tagja. Igazából eleinte csak egy hobbi volt, de mostmár annyira szívemhez nőtt, hogy ha nem tudok táncórára menni nem érzem jól magam a bőrömben. Szeretem a színpadot, a zenét és a viseletet. Nagyon szeretem a csapatot, már három éves korom óta családomnak tekintem őket. Ha táncolok mindig mosolygok és egészen felszabadúltnak érzem magam.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dscf4599.jpg18, Simon Zoltán.

Együttes vezető, Táncos: Ez valamikor 91-ben történt nővérem és annak barátnője rángattak el egy próbára, (előtte ha népzenét hallottam kifutottam volna a világból).  Kissebb megszakításokkal 27 éve szerves része az életemnek, és porábálok tanulni kissebb-nagyobb sikerekkel.


 

 

 

 

 

 

 

szabo-i.jpg19, Szabó István

Táncos:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dscf2319.jpg20, Szijjártó Judit.

Együttes vezető h. Táncos: A társaság a másik iránti figyelmesség számíthattál bárkire főleg a tanára. Miután már megtanultam táncolni a mulatás és mások szórakoztatása. És akkor jöttem rá mikor kapruk a folyamatos elismerést dicséretet. Ez nagyon jó és fontos. A mai napig, most is ezért táncolok mert ha nem táncolnék olyan lene mintha nem kapnék levegőt.


 

 

 

 

 

 

vass.jpg22, Vass István.

Táncos & vers: Üdvözlet az ősöknek: Boldog vagyok, mert itt élek, Van hitem és nem félek! Büszkeségem magyarságom, s örizhetöm népszokásom. A Mindenható a főnököm, ezért nem is gyötrődöm. Szöllőtőke, jó borocska, olyan ez mint a kultúra. Gondozgatom, ápolgatom, s ez adja a boldogságom!


 

 

 

 

 

 

 

dscf2459.jpg23, Vig Istvánné

Táncos:


 

 

 

 

 

 

 

reka.jpg24, Vistyán Réka

Táncos: 8 éves koromban anya tudta nélkül elmentem egy táncórára. Megtetszett így mikor hazamentem és megmagyaráztam késői jöttem és tálaltam táncra járási vágyam anya boldogan mondta, hogy ha szeretném beírat. Azóta már szerelmemmé vált a tánc.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pártoló tagok

 

Kondré Zsolt,

 

Tiszteletbeli tagok

 Vig István, Juhász László,