Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Még 1000 év Dömsödért egyesület KHSZ.

 

Még 1000 év Dömsödért

 

 

Megtisztetlő és nagy öröm számunkra, hogy megtekinti Egyesületünk tájékoztató anyagát.

A 'Még 1000 év Dömsödért' Egyesület önálló jogi személyként - 45 fővel-, saját Alapszabállyal, képviselettel, elkülönített gazdálkodással rendelkező társadalmi, civil közhasznú szervezet.
1995-ben alakult meg a Pest megyei Dömsödön. Azóta folyamatosan működünk és azon dolgozunk, hogy községünkben minél több olyan program, folyamat - gazdasági, társadalmi - induljon el, ami még vonzóbbá és lakhatóbbá teszi Dömsödöt, növeli gazdasági szerepét és a népesség megtartó erejét.
Több olyan tevékenységet látunk el ami a fenti cél elérését szolgálják. Így 12 fő tagunk foglalkozik a falusi - agrár - turizmussal, fogadja az ideérkező vendégeket ( szállás, étkezés programszervezés ), rendszeresen megjelenünk a különböző országos turisztikai kiállításokon, képzéseket szervezünk a vendéglátóink számára. Védnökséget vállaltunk a Petőfi muzeum - itt élt és alkotott a híres költő és forradalmár - felett, s itt található Egyesületünk központja és klubja is.

1996-tól minden évben megrendezzük a falusi Gyermeknapot a Hajós kastély kertjében, színes változatos programokkal várjuk a gyerekeket és a felnőtteket.

Szintén 1996-tól minden nyáron junius-julius-augusztus hónapokban két hetenként szombaton 19 órától várjuk az érdeklődőket a Petőfi muzeum udvarán megrendezésre kerülő Nyári Zenés Estékre, ahol szabadtéri kulturális programokat mutatnak profi és amatőr művészek, csoportok.

Decemberben pedig 1995-óta minden évben megjön a Mikulás, a Télapó a dömsödi gyerekekhez, kocsikkal, krampuszok kíséretében és átadja az ajándékokat. Több napon keresztül lehet kocsikázni a Mikulással, játszóházban önfeledten játszani a Mikulásvárás jegyében.

Aktívan résztveszünk a lakóhelyünk különböző rendezvényein és több kisebb civil szervezet és intézményt ( iskola, ovoda ) támogatunk mi magunk is.
Mi minden nap adunk még 1000 év esélyt Dömsödnek és az itt élő emberkenek!
Keressük a kapcsolat felvételi lehetőséget Magyarországi és külföldi civil szervezetekkel, akkikel együttműködve bizonyíthanánk országnak, világnak, hogy mindenben a jót és azt keresve ami összeköt, tudunk élni és alkotni közösen.

Baráti üdvözlettel:
Korona Sándor
elnök