Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Iringó színjátszókör.

 

Iringó Színjátszókör

A dömsödi Iringó Színjátszó kör 1996. februárjában alakult meg, Lacziné Jakus Eszter kezdeményezésére,  néhány színjátszást kedvelő felnőtt közreműködésével. A 14 év alatt néhány kivételtől eltekintve változtak a tagok, voltak, akik csak beugrás szerűen léptek fel egy-egy darabban, voltak, akik főszerepet is vállaltak, de az életükben megjelenő változások hatására nem tudták tovább folytatni a színjátszást, de egy lelkes kis csapat mindig maradt, aki továbbvitte a stafétabotot.

 

Szinte minden évben egy új darabbal jelentünk meg a minket kedvelő közönség előtt, ha az erőnkből és az időnkből futotta, akkor gyermeknapokon, Mikulás programokon, a gyermekközönségnek is készültünk mesejátékkal, zenés műsorokkal, dalokkal. A "Még 1000 év Dömsödért Egyesülettel" összefogva nem telt el úgy Zenés Nyári Esték program a Petőfi múzeum udvarán Dömsödön az elmúlt 14 évben, hogy ott ne mutattuk volna meg "tudományunkat", vagy egy vígjáték, vagy egy zenés-dalos est, netán egy-egy népi színjáték keretében. Többször léptünk fel a környező községekben, városokban, sőt külföldi vendégszerepléseink is voltak.

 

Álljon itt néhány a repertoárunkból a teljesség igénye nélkül:

 

Hyppolit a Lakáj,  Janika,  Tűvé-tevők,  Tündér Ilona,  Fajankó,  Charlye nénje,  A tizenkét hónap,  Pinocchio,  Nem élhetek muzsikaszó nélkül,  Óz a nagy varázsló,  Lónak vélt menyasszony,  A szabin nők elrablása,  Nagymama,  stb.