Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Támogatandó tevékenységek.

Egyesületünk további céljai -

jelenleg támogatandó tevékenységei:

 

A Kiskun Néptánc Együttes a nagy Magyarország tájegységeinek táncainak elsajátítása, bemutatása és továbbadása mellett fontos feladatnak tűzte ki céljául 2016-ban a Kiskunság és Kiskunlacháza és a község II. kerületének (Pereg régiesen Virágpereg) hagyományainak, szokásainak, táncéletének felkutatását, összegyűjtését, a különböző korcsoportoknak megfelelő táncos szokások, népi hagyományok eredeti népviseletekben történő színpadra állítását.

 

A programba eddig Kiskunlacháza falutörténésze Gál Róza és Erdélyi Molnár Klára a Koborzengő zenekar vezetője, prímása segítségére támaszkodhatunk, aki rendelkezésünkre bocsájtja a meglévő írásos és szellemi emlékeket. E mellett azonban szükséges gyűjtő és kutató munka a Hagyományok Házából- zenei illetve esetlegesen meglévő filmanyag felhasználásával. Ennek megvalósításához anyagi költségeken kívül, szellemi munkatársakat, segítőket is szükségesnek tartunk bevonni, mint például technikai szakembereket, akik a hanganyagok vágásában, létrehozásában segédkeznek, illetve élő zenekar segítségét is igénybe kell vennünk, amennyiben csak írásos lejegyzések szolgálnak a zenei anyag tekintetében.

 

A felújításra került és 2012-ben a nyílvánosságnak átadott Tájházban pedig a szervezett, meghirdetett programok keretén belül is szeretnénk bemutatni produkciónkat.

Az együttes elavult, megkopott ruhatára, l assan de szépen gyarapodik. Reményünk, hogy a jövőben termékünket megfelelő körülmények között és megfelelő színvonalú kivitelezésével a nagyközönség számára befogadhatóvá tesszük és megnyerjük a későbbiekben több ember bizalmát és tetszését, hogy kultúránkat megfelelően támogatva mutassuk be és éltessük tovább kultúránkat.